A început distribuirea pachetelor cu produse de igienă destinate persoanelor cu handicap grav Recomandat

Miercuri, 29 Ianuarie 2020 15:33
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, astăzi, miercuri, 29 ianuarie 2020, că a început distribuirea pachetelor cu produse de igienă destinate persoanelor cu handicap grav (cu asistent personal), oferite în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2020), derulat de Uniunea Europeană. Pachetele sunt acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, în centrul de distribuţie din Piaţa Ţiglina 1, în parcarea laterală, iar programul este de luni până sâmbătă, între orele 08.00 şi 16.00, până în data de 10 februarie 2020, în limita stocului disponibil. Pachetele se pot ridica de către beneficiari/reprezentanţi legali ai acestora.

Pentru ridicarea produselor de igienă sunt necesare următoarele documente: buletinul persoanei titulare/certificatul de naştere, buletinul reprezentantului legal, copie după certificatul de handicap. Beneficiarii programului vor primi câte o cutie cu produse de igienă care conţine cinci periuţe de dinţi, patru tuburi de pastă de dinţi de 300 mililitri, un flacon de şampon pentru adulţi de 500 mililitri, un flacon de şampon pentru copii de 800 mililitri, un flacon de săpun lichid de 500 mililitri, un pachet de detergent pudră pentru rufe albe de 1.800 grame şi un pachet de detergent pudră pentru rufe colorate de 900 grame.

„Distribuirea produselor de igienă către persoanele titulare ale venitului minim garantat şi către familiile beneficiare ale alocaţiei pentru susţinerea familiei s-a sistat, respectând prevederile legale, iar potrivit H.G. 748/2018 s-a trecut la a treia categorie, persoane aflate în situaţii critice de viaţă. Precizăm că până acum s-au acordat 1.200 de pachete, iar în stoc mai sunt 1.950 de pachete“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Articole similare:
- Începe distribuirea ajutoarelor de igienă la Galaţi

- Peste 40.000 de pachete cu produse de igienă, distribuite în judeţul Galaţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu