19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acces gratuit pentru studenţii facultăţilor cu profil alimentar la RO.ALIMENT.SHOW 2022
Acces gratuit pentru studenţii facultăţilor cu profil alimentar la RO.ALIMENT.SHOW 2022

Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susţine excelenţa în cercetarea alimentară, prin continuarea parteneriatului ştiinţific cu RO.ALIMENT.SHOW 2022. Ediţia din acest an se va desfăşura în format hibrid, în perioada 24-26 mai 2022.
În calitate de partener ştiinţific, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va susţine participarea gratuită a studenţilor din cadrul facultăţilor cu profil alimentar din întreaga ţară.
Tema ediţiei din acest an este: “ALIMENTE. DEZVOLTARE. TEHNOLOGIE – Adaptarea soluţiilor moderne la contextul actual”.
În cadrul expo-conferinţei RO.ALIMENT.SHOW 2022, consultanţii Senatului Ştiinţific vor vorbi despre ingredientele inovatoare adaptate unui sistem alimentar sustenabil, sigur din punct de vedere al securitaţii alimentare, bazat pe o alimentaţie sănătoasă, cu hrană provenită din soluri de calitate.
”Activitatea Senatului Ştiinţific s-a concetrat, în ultimii ani, în direcţia cercetării alimentare şi a cercetării longevităţii, deorece ambele răspund, în mod firesc, la unele dintre cele mai mari provocări ale societăţii moderne şi anume creşterea calităţii vieţii şi implicit a creşterii speranţei de viaţă, prin accesul populaţiei la o nutriţie sănătoasă”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu.
La cea de-a 6-a ediţie a expo-conferinţei sunt aşteptaţi să participe peste 500 de specialişti din industria alimentară din ţară şi din afara României.
”Liderii industriei alimentare din România se întâlnesc, anual, la RO.aliment SHOW, pentru a împărtăşi ultimele soluţii, tendinţe şi studii de specialitate care arată încotro se îndreaptă industria alimentară, la nivel mondial. RO.ALIMENT.SHOW 2022 combină analiza tendinţelor şi inovarea din industria alimentară, cu facilitarea conexiunilor dintre furnizori şi producători, în vederea accesului populaţiei la alimente noi”, a declarat Claudia Bocean, fondator Ro.aliment.
În cadrul conferinţei, peste 50 de specialişti internaţionali vor dezbate tot atâtea teme de maximă actualitate din domeniul industriei alimentare. Fiecare zi a evenimentului este dedicată unei ramuri a acestei industrii, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
RO.ALIMENT.SHOW este organizat de RO.aliment, iar printre parteneri se numără şi Universitatea “Dunărea de jos” Galaţi.


Articole înrudite