Acord între poliţiile locale din Galaţi şi Castellon de la Plana

 
Marți, 15 Martie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Bucureşti, pe 14 martie, a fost încheiat un Acord de Cooperare între Poliţiile Locale din Castellon de la Plana (Spania) şi Galaţi (România). Acordul, semnat de conducerea celor două structuri (Mihai Manoliu – director general Poliţia Locală Galaţi şi Jose Luis Carque Vera – general şef al Poliţiei Locale din Castellon de la Plana şi coordonator general al Siguranţei Publice şi al Situaţiilor de Urgenţă), are ca scop principal promovarea obiectivelor comune de cercetare şi schimbul de experienţă în domeniul siguranţei publice şi a cetăţeanului şi pentru a disemina şi dezvolta pe scară largă cunoştinţele acumulate, dar şi dezvoltarea acestora împreună cu alte organisme din administraţia publică, atunci când este necesar.
„Faptul că, Poliţia Locală Galaţi face parte din cele cinci Poliţii Locale din România care au încheiat un asemenea acord cu partea spaniolă reprezintă pentru noi o mândrie, având în vedere că suntem recunoscuţi ca o structură bine definită la nivelul comunităţii, cu potenţial de intervenţie, şi nu în ultimul rând cu o dotare corespunzătoare, putând astfel să facem faţă, de pe picior de egalitate, unui schimb de experienţă cu reprezentaţii Poliţiei Locale din Castellon de la Plana”, a declarat, Mihai Manoliu.
Acordul de Cooperare are o durată de un an de la data semnării şi se prelungeşte automat în fiecare an şi nu implică alocarea de fonduri sau alte cheltuieli.
Tot în cursul zilei de luni, acorduri similare a mai încheiat Poliţia Locală din Castellon de la Plana (Spania) şi cu Poliţiile Locale din: Sector 2 - Bucureşti, Bacău şi Piteşti. Prima Poliţie Locală din România care a semnat un asemenea parteneriat este cea a municipiului Târgovişte.
Acordul celor doua Poliţii Locale are la baza şi dezvoltarea Programului european „PROXPOL”, de prevenire şi combatere a actelor cu violenta în principal, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţa după modelul spaniol, asigurarea sprijinului de către Politia Locală, în mod egal şi nediferenţiat pentru toţi cetăţenii, apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în conformitate cu prevederile legislaţiei europene, apropierea de cetăţean şi acordarea sprijinului corespunzător solicitărilor. Programul „PROXPOL”, la care va adera în viitorul apropiat şi Poliţia Locală Galaţi, este recunoscut la nivel International, el fiind asimilat de mai multe poliţii locale din Europa de Vest şi din America de Sud.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu