Amenzi de 160.300 lei pentru comerţ ilegal pe domeniul public

 
Luni, 28 August 2017 08:15
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 26 iulie – 23 august poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor au organizat o acţiune amplă pentru identificarea agenţilor economici care ocupă domeniul public cu diverse materiale şi terase sezoniere, fără autorizarea şi achitarea taxelor legale.
Verificările întreprinse s-au finalizat cu aplicarea, în baza prevederilor HCL 307/2006, a unui număr de 183 de sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 160.300 lei. Amenzile au fost date operatorilor economici care, fără a deţine autorizarea şi achitarea taxelor legale, au depozitat/amplasat pe domeniul public: lăzi şi vitrine frigorifice, aparate de cafea, mărfuri diverse şi terase sezoniere.
Tot în cadrul acestor acţiuni, în baza legii 252/2003, au fost aplicate un număr de patru sancţiuni contravenţionale, cu avertisment scris, pentru neprezentarea organelor abilitate (poliţiştilor locali) a Registrului Unic de Control.
Într-o acţiune comună desfăşurată de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor, alături de cei de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi Transport Valori, în Piaţa Basarabiei, oamenii legii au aplicat un număr de 25 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 2.700 lei, fiind totodată confiscate mărfuri (26 pachete ţigări şi 42 litri alcool) în valoare de 830 lei.
Sancţiunile aplicate de poliţiştii locali au la bază încălcarea prevederilor legii 12/1990 – 10 sancţiuni contravenţionale (pentru comercializarea băuturilor alcoolice şi a ţigaretelor fără documente de provenienţă); HCL 307/2006 – 14 sancţiuni (pentru folosirea de cântare neomologate, neafişarea preţurilor şi a datelor de identificare); legii 252/2003 – o sancţiune contravenţională pentru neprezentarea Registrului Unic de Control.
De la începutul anului în pieţele agroalimentare de la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali au aplicat sancţiuni comercianţilor care nu deţin cântare omologate, licenţe de comerţ stradal, nu au acte de provenienţă a mărfii sau scot la vânzare produse expirate, nu au avize cu orarul de funcţionare şi nu afişează datele de identificare. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte suma de 300.000 lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu