Amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei aplicate de Poliţia Locală Galaţi

Joi, 19 Octombrie 2017 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţia Locala a primit, la sediul central şi la celelalte 5 secţii, 2454 de sesizări şi 720 de petiţii şi reclamaţii. Oamenii legii au aplicat de la începutul anului şi până în prezent 14.756 de amenzi contravenţionale, în valoare de peste 3 milioane de lei, au confiscat bunuri în valoare 25.500 lei, acestea fiind într-un număr mult mai mare faţă de anul trecut. Au depistat 206 fapte cu caracter penal şi anume furturi, conducere fără permis, port de armă albă, contrabandă, consum de substanţe interzise, distrugere, tâlhărie şi vătămare corporală. În momentul de faţă, Poliţia Locala acţionează numai cu 50% din personal ce asigură doar ordinea publică a oraşului.
La finalul lunii septembrie, Poliţia Locală Galaţi a încheiat una dintre cele mai importante acţiuni de ordine publică derulată în acest an la nivelul municipiului, Estival 2017. Începând cu luna mai până în septembrie, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni specifice în diferite locaţii, dar în mod pe Faleza Inferioară şi Superioară, Grădina Publică, Parc Viva Parc Mihai Eminescu. S-a avut în vedere reevaluarea şi stabilirea zonelor cu potenţial criminogen ridicat, prevenirea faptelor antisociale, verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către agenţii economici, maximizarea măsurilor de verificare şi supraveghere, prevenirea şi combaterea faptelor de natura penală şi prevenirea şi combaterea comerţului neautorizat, respectarea normelor legale privind curăţenia localităţilor şi prevenirea distrugerii mobilierului urban, respectarea normelor legale privind plimbarea animalelor de companie. În perioada analizată, oamenii legii au depistat un număr de 12 fapte cu caracter penal şi dee asemenea, au fost aplicate un număr 1.003 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 93.800 lei. Pentru planul de măsuri Estival 2018, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de natură penală şi contravenţională, Poliţia Locală Galaţi propune ca unele locaţii, cum ar fi Faleza Inferioară şi Superioară a Dunării care să cuprindă şi Parcul „Viva”, Grădina Publică şi Parcul „Eminescu”, ce sunt destinate cetăţenilor să fie monitorizate prin sisteme video şi de asemenea va solicita montarea de limitatoare de viteză la toate trecerile de pietoni.
În cele patru luni de desfăşurare, în cadrul planului de măsuri Siguranţa 2017, poliţiştii locali au depistat 115 contravenţii în valoare totală de 20.070 lei şi un număr de 40 infracţiuni. Tot în această perioadă au fost depistate un număr de 36 grupuri de persoane suspecte de săvârşirea de infracţiuni şi contravenţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu