05 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Apel de suflet: ”Timp pentru Ioana”
Apel de suflet: ”Timp pentru Ioana”

Ioana Mitrof este profesoară şi mamă a doi copii pe care îi creşte singură. E tânără şi dedicată profesiei sale cum rar îţi este dat să vezi. Foloseşte metode avansate de predare a limbii engleze, are competenţe, certificate şi diplome la care alţii doar visează. Viaţa a lovit-o fără milă când diagnosticul a fost confirmat, cancer. A găsit tăria să meargă mai departe cu zâmbetul pe buze. Copiii, dar şi elevii ei nu văd pe chipul ei decât zâmbet, chiar dacă sufletul şi trupul sunt în suferinţă. Prietenii s-au mobilizat, au creat un grup pe facebook. Un grup discret în care fiecare scoate la licitaţie produse, iar cumpărătorii virează banii în contul Ioanei. Apelul lansat de prieteni pe Facebook este coplesitor: ”Se spune că viaţa e doar pentru cei puternici. Că timpul ne trage prin clepsidră o dată cu el şi scapă cine poate. Când ochiul ceasului e prea obosit să-i supravegheze pe toţi. Se spune că viaţa, chiar şi aşa, depănată ca o poveste la foc, e frumoasă dar şi plină de vârtejuri. Te ameţeşte, te dansează, te uimeşte, te seduce până...se duce. Şi trăim, trăim fără să ne gândim vreodată că ar putea fi altfel, că s-ar termina mai repede, mult prea repede. Dar e atâta durere în jur, câtă frumuseţe, atâţia oameni frumoşi şi iubitori câte candele stinse. Şi vedem tot, simţim tot, ne înduioşăm sau întoarcem privirea. Eu spun să ne oprim o vreme asupra celor de lângă noi. Asupra OMULUI care vrea să trăiască, să-l ajutăm să respire, să-l ajutăm să se bucure de omenie, de viaţă, de soare, de lumina aceasta caldă a fiecărei zile. De ce?
Pentru că pur şi simplu ne dovedim nouă înşine că suntem oameni şi că putem face miracole împreună, doar împreună.
El, OMUL de astăzi, cel care vă cere ajutorul smerit, e IOANA MITROF. O mamă a doi copii minunaţi, o femeie, un prieten, un om simplu şi complex în acelaşi timp. Mulţi dintre voi o cunoaşteţi şi în faţa voastră, cuvintele mele ar fi de prisos pentru că i-aţi simţit iubirea, i-aţi simţit rugăciunea, i-aţi simţit implicarea în viaţa voastră când aţi avut nevoie şi zâmbetele necondiţionate din fiecare zi.
Acum, astăzi, IOANA suferă de cancer. Acum, astăzi, IOANA are nevoie de voi, de noi, de toţi oamenii care vor să-i dea o şansă la supravieţuire. Pentru că SE POATE! Pentru că dragostea de viaţă trebuie să învingă, iar acest lucru nu e o expresie luată din cărţi sau din poveşti. E o expresie care trebuie să devină un adevăr valabil.
Şi pentru că, din păcate, susţinerea vieţii în acest caz înseamnă un efort financiar destul de mare şi constant, de care ea nu dispune, acest strigăt umil este un apel către voi, oamenii cu inima cât un munte: haideţi să o ajutăm să continue să zâmbească, copiii să se bucure de prezenţa ei, iar noi să o putem îmbrăţişa în fiecare zi. Nu uitaţi că mic cu mic se face mare iar împreună putem susţine viaţa unui om frumos! Celor cu gânduri şi fapte bune, să vi se întoarcă înzecit!”.

Donaţiile pentru IOANA MITROF se pot face în contul în RON deschis pe numele ei la BANCA TRANSILVANIA: RO54BTRL01801201M45208XX

Grup facebook TIMP PENTRU IOANA: https://www.facebook.com/groups/timppentruioana/

Donează şi tu pentru Ioana, luptă împotriva cancerului alături de ea!

Articole înrudite