Aproape 1.800 de persoane angajate prin AJOFM Galaţi Recomandat

Duminică, 20 Iunie 2021 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada ianuarie-aprilie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Galaţi au fost încadrate în muncă 1797 persoane, dintre care 671 femei.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 961 au peste 45 de ani, 309 au varsta mai mica de 25 ani, 299 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, iar 228 au varsta cuprinsa între 25 şi 35 de ani.
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 997 provin din mediul urban, iar 800 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane sunt cu studii profesionale/arte si meserii (529), urmate de cele cu studii gimnaziale (515). Numărul celor cu studii liceale este de 465, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 162. Persoanele cu studii primare si fara studii sunt in numar de 86, iar cele cu studii postliceale incadrate sunt in numar de 40.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Galaţi, 593 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele instituţiei.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în perioada ianuarie-aprilie 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2287 persoane, potrivit AJOFM Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu