ArcelorMittal Galaţi anunţă încheierea Contractului Colectiv de Muncă pentru următorii doi ani

Duminică, 17 Ianuarie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Noul Contract Colectiv de Muncă asigură o bază socială solidă pentru a ne continua eforturile de  transformare a Combinatului nostru şi pentru a păstra locurile de muncă în viitor, în ciuda pieţei dificile", a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi.
Pentru 2016, documentul prevede o creştere salarială de 50 de lei brut pentru muncitori, şefi de formaţie şi TESA cu studii medii şi includerea - începând din luna mai - nivelului maxim al sporului de vechime (25%), în salariul de bază. În 2017, 15% dintre angajaţi vor fi promovaţi, iar un bonus de 240 de lei brut va fi acordat în luna iunie. Un al doilea bonus, în valoare de 200 de lei va fi acordat în cazul în care rezultatele companiei se vor ameliora. Aceste majorări însumează o creştere totală a câştigului salarial mediu, pentru următorii doi ani, de 5.066 de lei brut pe salariat (211 lei brut / angajat, lunar) pentru categoriile de salariaţi menţionate mai sus.
De asemenea, va fi introdus un bonus special pentru şefii de formaţie. Pentru celelalte categorii de angajaţi, sistemul de bonusuri şi promovări care au în vedere performanţa va continua.
Practic, compania îşi asumă şi garantează veniturile angajaţilor prin anticiparea a doi ani într-unul singur (începând cu ianuarie 2016) în condiţiile actuale ale unei inflaţii negative, ale unui mediu de afaceri nesigur şi după şase ani consecutivi în care s-au înregistrat pierderi.
„Deşi negocierile au fost dificile, ambele părţi au înţeles necesitatea de a găsi soluţii care să protejeze şi să crească veniturile angajaţilor, s-a creat un cadru de aliniere la cerinţele legale ce urmează a intra în vigoare, precum şi asigurarea unei vizibilităţi pe următorii ani, aspecte cruciale pentru bunul mers al companiei noastre”, a declarat Mihaela Crăciun, director de resurse umane al ArcelorMittal Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu