19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Asaltul teatrului tânăr - Trupa „Pandemic Act” (FOTO)
Asaltul teatrului tânăr - Trupa „Pandemic Act” (FOTO)

Dacă teatrul antic a lansat expresia „Din jale se întrupează Electra”, putem spune că din căldura verii se întrupează comedia. Autori? O nouă echipă teatrală, cu actori tineri şi entuziaşti, toţi absolvenţi ai pepinierii din Facultatea de Arte Galaţi, care s-a autointitulat „Pandemic Act”. Curajoşii actori care vor să dovedească valoarea Galaţiului în materie de artă dramatică se numesc Gabriel Theodor Creţu, Gabriela Bîzgan, Andrei Ardeleanu şi Irina Manoli.

Declaraţia de credinţă a trupei este: „Vrem să credem că vom da fiinţă unor poveşti care să se deruleze în faţa dumneavoastră. Teatrul nu moare. Se transformă!”. Primul lor spectacol este pe un text de Mimi Brănescu şi se numeşte „Flori, filme, fete sau băieţi”, fiind o comedie puţin tristă, un spectacol elaborat regizoral, într-o serie de tablori scurte, care alcătuiesc o frescă a vieţii de cuplu. O poveste unde oameni simpli visează, iubesc, speră, greşesc... exact ca într-un milion de cazuri reale, dar care, rafinate prin talentul teatral, reuşesc să scoată la suprafaţă nu dezamăgire ci mai degrabă un principiu de o forţă motrică specifică existenţei noastre sentimentale şi sociale: trimful speranţei în faţa experienţei.

Mimi Brănescu declara despre piesa sa: „Sunt exerciţii destinate în primul rând actorilor. Nu conţin mesaje profunde şi nici nu-şi propun să dezbată teme mari, universale. Din neputinţă. Sunt inspirate din realitatea imediată şi povestite sincer, cu onestitate”. Aplaudăm şi noi profunda pasiune a trupei „Pandemic Act” şi hotărârea lor de a porni pe spinosul drum al creaţiei artistice. La mai multe spectacole de succes! VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!


Articole înrudite