Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” în lupta împotriva COVID-19 Recomandat

Marți, 26 Ianuarie 2021 14:44
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu debutul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul României şi în contextul decretării stării de urgenţă, militarii Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” au fost solicitaţi să vină în sprijinul autorităţilor locale şi au executat o serie de misiuni de sprijin astfel:

- Misiuni în sprijinul IPJ Galaţi: 4 puncte de prezenţă;

- Misiuni în sprijinul STPF Galaţi-Giurgiuleşti: 1 punct de prezenţă;

- 1 detaşament în sprijinul structurilor M.A.I. pentru punerea în aplicare a măsurilor de carantinare a municipiului Ţăndărei.

În perioada stării de urgenţă, zilnic, un număr de aproximativ 40 militari au fost angrenaţi în misiunile enumerate mai sus.

De asemenea, începutul campaniei naţionale de vaccinare a reprezentat o nouă provocare pentru militarii gălăţeni. Aceştia au venit în sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică prin punerea în funcţiune a 10 linii telefonice de tip call-center.

Militarii, zilnic, între orele 08.00-22.00, răspund sutelor de apeluri din toată ţara asigurând suport tehnic pentru persoanele care întâmpină dificultăţi în utilizarea platformei de programare la vaccin şi fac programări în funcţie de numărul de locuri disponibile la nivel naţional (se poate ajunge şi până la 300-400 de programări pe zi).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu