Când capitalismul devine comic - o nouă premieră a dramaticului gălăţean (FOTO) Recomandat

Vineri, 12 Februarie 2021 13:15
Publicat în Comunitate

Teatrul Dramatic „Fani Tardini“ Galaţi demarează în forţă la acest început de an, cu noi şi frumoase premiere. În condiţii speciale, de protecție antiepidemică, puteţi vedea în acest weekend, sâmbătă, 13 februarie, spectacolul VÂNZĂTORII AMBULANŢI, în regia lui Ciprian Braşoveanu. Echipa teatrului gălăţean distilă arta dramatică folosindu-se de dualitatea actor-regizor într-o finisare benefică. Textul lui Murray Schisgal, pus în opera de un trio de actori cu experienţă, Ciprian Braşoveanu, Vlad Ajder şi Flavia Călin, declanşează o reacţie comică unanimă la spectatori.

În acest spectacol dulce-amar, este descrisă o frescă a capitalismului sălbatic din anii 20-30, perioadă a emigraţiei masive în SUA, lupta disperată pentru supravieţuire, deruta oamenilor simpli prinşi în mrejele fantasmelor tipice ale „visului american“. Ridicolul unor «businessmani» de carton, care încearcă să se îmbogăţească din vânzarea bananelor, este colorat sentimental de frumoasa vânzătoare de flori şi candidată la statutul de starletă în music-hall, interpretată de Flavia Călin. Actorul Vlad Ajder pune excelent tuşe pe portretul unui închipuit capitalist, plin de ifose şi clişee ale marilor profesionişti în marketing.

De menţionat scenografia minimalistă şi eficientă a Elenei Neagu, care catalizează atmosfera americană, fără să aducă detalii care distrag. Un spectacol de 1 oră şi 10 minute în Sala Mare a teatrului, care vor fi un deliciu pentru spectatorii dornici de relaxare inteligentă.

Autor Cornel Gingăraşu

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu