26 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Când se vor strânge din cartiere crengile rupte de furtuna de săptămâna trecută
Când se vor strânge din cartiere crengile rupte de furtuna de săptămâna trecută

Cartierele Galaţiului sunt încă pline de crengile rupte de furtuna de la care a trecut mai bine de o săptămână. Mulţi cititori au adresat redacţiei cotidianului nostru întrebarea ”când vor reuşi gospodarii oraşului să strângă mulţimea de copaci şi crengi de care e plin oraşul?”. Reamintim că judeţul şi implicit municipiul Galaţi a trecut, în data de 26 noiembrie 2023, printr-un episod de vreme rea, care a blocat drumurile şi a închis şcolile.
Potrivit directorului societăţii Gospodărire Urbană SRL, Dragoş Magearu, după furtuna din 26 noiembrie, au fost înregistrate sesizări de la 433 de locaţii, în unele dintre aceste locaţii fiind vorba despre mai mulţi arbori căzuţi. S-a acţionat cu prioritate acolo unde copacii căzuţi au blocat drumuri de acces sau au rupt fire de electricitate. De atunci, în municipiul Galaţi se acţionează cu 4 echipe pentru a elimina resturile de crengi, echipe care reuşesc să rezolve zilnic 10-15 locaţii.
Dragoş Magearu a precizat că au fost suplimentate resursele, că s-au închiriat utilaje mai multe şi că inclusiv societatea Ecosal - care se ocupă de transportul resturilor vegetale - a prioritizat această activitate. În prezent, din cele 433 de adrese de la care au venit reclamaţii, au mai rămas de curăţat aproximativ 30-40% de locaţii. Directorul Gospodărire Urbană SRL spune că se preconizează ca în aproximativ o săptămână oraşul să fie curăţat de urmele pe care le-a lăsat furtuna.


Articole înrudite