19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cât costă făină de greieri, în România
Cât costă făină de greieri, în România

A apărut şi pe rafturile magazinelor din România spre vânzare făină de greiere. Compania care o comercializează este specializată în produse BIO. Preţul însă este de spreiat.

Potrivit informaţiilor furnizate de specialişti, făina se produce din greierii mari care nu au aripi şi este uşor de digerat pentru că nu au incă format de exoschelet. Făina are multe proteine şi o uşoară aromă de nucă. Făina nu conţine aditivi, conservanţi sau chimicale, iar insectele nu prezintă risc la bacterii.

”Pudra proteică de greieri se poate adăuga la orice reţetă pentru un plus de proteine, vitamina B12 şi fier. Poţi încerca cu: smoothie-uri, clătite, fursecuri, brioşe, nachos, pâine, omlete, supe, biscuiţi, budinci etc”, scrie comerciantul, al cărui sediu este în Baia Mare.

Preţul la care se comercializează 100 de grame de făină de greiere este în medie de 96 de lei, adică 960 de lei per kilogram. 

faina-greieri-pret.jpeg

Reamintim că Petre Daea, ministrul Agriculturii a îndemnat românii să nu mănânce acest produs: 

”Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.


Articole înrudite