24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cătălin Chelu cere falimentul Comat
Cătălin Chelu cere falimentul Comat

Tribunalul Galaţi a respins planul de reorganizare a societăţii Comat Galaţi (COTM) şi a dispus deschiderea procedurii de faliment, potrivit unui raport triumis la Bursa de Valori Bucureşti. Principalul acţionar al COMT este Cătălin Chelu cu peste 31% din acţiuni, căruia i se adaugă o altă firmă controlată de acesta. Printre creditorii companiei se numără şi firmele Amattis, Galfinband şi Mecanica Rotes, de asemenea controlate de omul de afaceri gălăţeran.

Omul de afaceri gălăţean şi-a câştigat notorietatea unui investitor la bursă dispus să transforme companiile controlate în vehicule de plasament. Este de asemenea, una dintre ţintele celor mai mari amenzi ale Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru nerespectarea reglementării privind ofertele de preluare ale companiilor pe care le controlează. Printre firmele importante la care Chelu controlează indirect participaţii consistente se numără Electroargeş (ELGS), Carbochim (CBC) şi Artego Tg Jiu (ARTE).

Comat Galaţi a încheiat ultimul an cu un profit de peste 110.000 de lei, obţinut din afaceri de 1,5 milioane, majoritatea (65%) fiind chirii. Compania are terenuri evaluate contabil pe peste 10 milioane de lei, de care ar putea fi interesat Siminel Andrei, administratorul fondului Broadhurst, care încă mai are 11% din companie, în ciuda cutumei de a părăsi firmele lipsite de perspective.


Articole înrudite