Competiţie de şah în Penitenciarul Galaţi

 
Vineri, 16 Octombrie 2015 08:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Opt deţinuţi din custodia Penitenciarului Galaţi au participat vineri la un joc de şah simultan, desfăşurat la Centrul de Servicii Integrate din incinta locului de deţinere, cu reprezentanţi din cadrul Asociaţiei Club Sportiv Smart Galaţi. Competiţia organizată de unitatea de detenţie, prin intermediul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, în colaborare cu Asociaţia pentru Monitorizare şi Protecţie Socială Galaţi şi Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Galaţi, a avut drept scop exersarea cunoştinţelor în domeniul sportului minţii, de către persoanele condamnate.
Cei opt deţinuţi care au participat la această competiţie au fost desemnaţi câştigătorii concursurilor de şah organizate anterior în penitenciar, din cadrul fiecărei secţii de deţinere.
După încheierea concursului, organizatorii au înmânat diplome tuturor participanţilor şi au oferit cadou primilor 3 deţinuţi câştigători câte un joc de şah, felicitând, totodată, persoanele condamnate care au obţinut rezultate foarte bune pe parcursul anului la competiţiile sportive desfăşurate în unitate.
Derularea unor astfel de manifestări urmăreşte exersarea de către deţinuţi a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială, prin implicarea acestora în activităţi legate de viaţa socială a comunităţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu