21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Continuă pelerinajul la sfintele moaşte în Galaţi
Continuă pelerinajul la sfintele moaşte în Galaţi

În acest an, cu prilejul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, ocrotirorul spirtual al municipiului Galaţi şi al Eparhiei Dunării de Jos, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos, au fost aduse la Galaţi duminică, 26 noiembrie 2023, moaştele Sfântului Cuvios Ioan Damaschin.
Pe baldachinul special amenajat în proximitatea Catedralei arhiepiscopale, alături de moaştele Sfântului Cuvios Ioan Damaschin au fost aşezate spre închinare şi moaştele Sfântului Apostol Andrei, din patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Pelerinajul credincioşilor la sfintele moaşte a continuat şi astăzi pe parcursul întregii zile, iar pentru miile de credincioşi care se închină în aceste zile, cu multă credinţă şi evlavie şi sărută cu pioşenie sfintele odoare, reprezintă uşurare de poverile grijilor apăsătoare în aceste vremuri dificile, dar şi izvor de pace, bucurie şi lumină în urcuşul duhovnices al fiecărui rugător.
Ca semn al participării la această clătorie duhovnicească pelerinii au fost miruiţi şi au primit în dar iconiţe şi pliante cu informaţiii despre viaţa şi activitatea Sfântului Cuvios Ioan Damaschin.
De asemenea, după un program prestabilit, prin implicarea Centrului eparhial prin Sectorul social-filantropic şi cu sprijinul parohiilor din municipiul Galaţi, au fost oferite pelerinilor de toate vârstele cornuri şi ceai.
La această acţiune şi-au oferit ajutorul voluntarii de la parohiile gălăţene, precum şi tinerii de la Seminarul Teologic ”Sfântul Andrei” şi studenţii teologi gălăţeni.
Sfintele moaşte vor rămâne la închinare până pe 30 noiembrie, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Citeşte şi VIDEO: Coadă la moaşte în Galaţi


Articole înrudite