Cum au apărut sloturile Recomandat

Miercuri, 24 Iulie 2019 11:03
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fără teama de a greși, putem spune că la ora actuală nu există nici un casino în lume care să nu pună la dispoziția clienților cel puțin câteva sloturi, iar acest lucru este valabil atât în mediul offline, cât și pe internet. E și normal să fie așa, deoarece acestea contribuie în medie cu un procent de 30% la câștigurile ,,casei’’ și sunt preferate de cei mai mulți jucători, în principal datorită faptului că nu implică reguli complicate de joc și pot oferi câștiguri uriașe în orice clipă. În zilele noastre, cazinourile online atrag din ce în ce mai mulți clienți, având o ofertă bogată de sloturi. Deși lunar apar titluri noi, foarte mulți jucători caută în continuare pe internet jocuri ca la aparate 77777, sloturi clasice cu fructe sau video poker, semn clar că zicala ,,oldies but goldies’’ (vechi dar bune) se aplică și în acest domeniu. Astfel, în cele ce urmează, vom prezenta pe scurt modul în care au apărut primele aparate de acest gen.

 Primul slot din istoria omenirii a fost pus în funcțiune la New York în anul 1891, de compania ,,Sittman and Pitt’’. Era vorba de o mașinărie ce conținea 5 role și 50 de simboluri - cărți de joc. Desigur, combinația cărților de joc era cea care stabilea câștigurile. Pentru a juca la acest prim aparat, clienții plăteau în  jur de 5 cenți, acționau o manetă, iar mașinăria afișa 5 simboluri. De menționat este faptul că, la vremea respectivă, cei care doreau să își încerce norocul la un astfel de aparat o făceau pentru premii în băuturi, țigări sau dulciuri, fără posibilitatea de a câștiga premii în bani. Chiar și așa, aceste sloturi rudimentare s-au bucurat de un uriaș succes, în scurt timp toate barurile având cel puțin unul pe tejghea.

 Totuși, cel care a fost și este considerat părintele sloturilor este emigrantul german în Statele Unite ale Americii Charles Fey, care, în 1887, a inventat primul aparat slot clasic intitulat Liberty Bell. La acea vreme, aceste aparate se mai numeau și ,,one armed bandit’’, ceea ce în limbă română se traduce prin ,,bandit cu o singură mână’’. Spre deosebire de aparatul realizat de Sittman and Pitt, mașinăria lui Fey conținea doar 3 role și câteva simboluri, astfel încât câștigurile apăreau ceva mai des, însă nu depășeau un dolar. De menționat ar fi faptul că acestea erau plătite automat.

 Aparatele Liberty Bell au devenit în scurt timp extrem de populare, răspândindu-se în întreaga lume, astfel că Charles Fey abia putea face față numărului uriaș de comenzi. Simbolurile afișate pe rolele jocului includeau potcoave (obiect asociat încă din antichitate cu norocul), clopoței, stele și cele caracteristice cărților de joc (inimă, treflă, spadă și caro). În ceea ce privește mecanismul jocului, trebuie să spunem că fiecare rotire putea fi declanșată introducând în aparat o monedă de 5 cenți, iar câștigurile porneau de la 10 cenți pentru două potcoave și ajungeau până la 50 de cenți sau chiar un dolar, în cazul în care, la finalul rundei de joc, se afișau 3 clopoței.

 Pe lângă spiritul inovativ, Charles Fey s-a dovedit a fi și un bun antreprenor, capitalizându-și succesul creației sale prin împrumutarea sloturilor către diverși proprietari de localuri, contra unui comision de 50% din câștiguri. De asemenea, germanul a refuzat să vândă mecanismul invenției, cedând doar anumite drepturi către o parte din fabricanți.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu