Demersuri pentru căldura Galaţiului

Marți, 19 Octombrie 2010 18:37
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Romgaz a mai dat un răgaz către Electrocentrale să îşi achite o parte din datorii pentru a nu sista furnizarea gazelor naturale către furnizorul local de agent termic primar.
„Azi (n.r. - ieri) trebuia ca Romgaz să sisteze furnizarea gazelor naturale, dar am reuşit să mai obţinem o păsuire, în sensul că până luni trebuie să mai plătim o parte din cele 19 milioane de lei pe care Electrocentrale le are de achitat către Romgaz. Joi voi fi la Mediaş pentru a discuta cu conducerea Romgaz pentru a obţine o reeşalonare a datoriilor”, ne-a declarat directorul general al Electrocentrale Galaţi, Eduard Urbanschi.
În timp ce datoria Electrocentrale către Romgaz se riducă la 19 milioane de lei, Electrocentrale are de încasat de la Apaterm suma de 300 de milioane de lei, susţine directorul Electrocentrale Galaţi, Eduard Urbanschi.
„Am discutat şi cu directorul Apaterm, George Cubasa, şi cu domnul primar Dumitru Nicolae pentru a găsi o soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii neplăcute. În ceea ce priveşte solicitarea făcută de Apaterm şi anume de a se furniza un debit mai mare de agent termic primar pentru a face probele la cald ale instalaţiilor, nu putem onora această cerere nu pentru că nu vrem noi, ci pentru că Romgaz nu doreşte să ne furnizeze o cantitate mai mare de gaze naturale”, ne-a mai declarat directorul general al Elecrocentrale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu