14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dilema pariorilor români: Pariuri live sau pre-meci?
Dilema pariorilor români: Pariuri live sau pre-meci?

Pariorii se împart în mai multe categorii în funcție de stilul de joc, unul dintre principalele criterii fiind momentul în care preferă se plaseze biletul: înaintea începerii meciului (pre-meci) sau după fluierul de start (live).

Fiecare tip de bilet are adepții săi, care încearcă să le explice celorlalți că este mai bine să procedeze ca ei. Dacă încă nu aveți un răspuns pentru dilema „live sau pre-meci”, în cele ce urmează facem o comparație între cele două pariuri din mai multe perspective: evoluția cotelor, echipele care se înfruntă, jocul propriu-zis, rulajul, strategiile de pariere, oportunități, managementul banilor, experiența de joc și identificarea pariurilor de valoare.

Judecata este aceeași indiferent de agenția de pariuri online la care jucați. Subliniem „online”, pentru că este dificil de pariat live offline. Pentru pariurile în desfășurare este importantă rapiditatea cu care sunt plasate după luarea deciziei, iar în agențiile stradale, așa cum știți, trebuie să stați și la coadă ca să înregistrați biletul.

Cine pariază, dar nu mai are timp să stea în agenție pentru a vedea deznodământul meciului, poate verifica acasă dacă a câștigat sau nu. De exemplu, operatorul care sponsorizează Liga I are pe site funcția verificare bilet Casa Pariurilor.

Evoluția cotelor

Din punctul de vedere al cotelor, sunt mai indicate pariurile live. De exemplu, doriți să mizați pe victoria lui CFR Cluj contra unei echipe din liga a 2-a, în Cupa României. Înainte de startul meciului, cota campioanei va fi foarte mică. Un bilet pre-meci va avea un profit decent doar dacă mizați o sumă mai mare. După fluierul de start, pe măsură ce trec minutele, cota pentru victoria favoritei crește. Dacă nu se înscrie până la pauză, victoria echipei „din Gruia” va avea o cotă bună.

Același principiu se poate aplica și pentru pariurile pe „Over” la goluri, cornere, cartonașe ș.a. În schimb, este bine se mizați pe „Under” pre-meci, întrucât cota începe să scadă din primul minut.

Echipele care se înfruntă

Atunci când pariați pre-meci, cunoașteți doar echipele probabile. Niciun site sau ziar de sport nu poate garanta că aceia vor fi jucătorii care vor fi trimiși în teren, pentru că antrenorii pot lua decizii tactice neașteptate sau se văd nevoiți să găsească alte soluții din cauza accidentărilor de ultim moment.

De partea cealaltă, cine pariază live vede exact ce jucători sunt în formația de start. Se întâmplă destul de des ca sportivii să se accidenteze chiar la încălzire.


Articole înrudite