Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Dunării de Jos Recomandat

Vineri, 08 Aprilie 2022 10:21
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În zilele de 5 şi 7 aprilie 2022, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfăşurat sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoţească.
Programul de examinarea a debutatmiercuri 5 aprilie, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului eparhial cu susţinerea probei psihologice.
În cea de a doua zi de examen, după participarea la Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, cei 7 candidaţi înscrişi au susţinut probele scrisă şi orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoştinţele la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice şi morală creştină.
Sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţişi slujitori din administraţia eparhială.
Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor putea fi hirotoniţi şi repartizaţi în parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu