Factura de apă vine şi pe e-mail Recomandat

Miercuri, 09 Octombrie 2019 15:40
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălăţenii care doresc să intre în posesia facturii lunare de la Apă Canal S.A. Galaţi mai rapid, pot opta pentru primirea ei pe e-mail.

Potrivit Apă Canal, pe site-ul societăţii găsiţi un formular (https://www.apa-canal.ro/cereri/factura-email.pdf) pe care trebuie să-l completaţi şi să-l trimiteţi la adresa de e-mail: office@apa-canal.ro, pe fax la numărul 0236.473.367 sau să-l depuneţi la Registratura societăţii din Galaţi, de pe strada Constantin Brâncoveanu, nr. 2. Este necesar să precizaţi în formularul respectiv numele titularului de contract, codul de client, care este obligatoriu de completat şi pe care îl găsiţi în partea dreaptă de sus a facturii, şi adresa de e-mail la care doriţi să primiţi factura. Din momentul procesării cererii, factura lunară va sosi doar prin e-mail.

Societatea emite factura în ultima zi a fiecărei luni, pentru consumul citit pe contor într-o anumită zi a lunii respective, în funcţie de zonă, şi ajunge la clienţi până pe data de 15 a lunii următoare, când este scadenţa. De la data scadenţei curge o perioadă de graţie de 30 de zile în care nu se percep penalităţi, dar plăţile făcute până la emiterea următoarei facturi ar putea apărea ca sold.

De asemenea, Apă Canal precizează că, începând cu luna august, este activ noul portal online al societăţii (https://portal.apa-canal.ro/app/), unde consumatorii au deja contul creat. Pentru autentificare în cont trebuie să aveţi la îndemână „cod ID”, care începe cu cifra 9 şi îl găsiţi pe factură, în dreapta, sus, deasupra numelui, iar parola este codul de client, pe care îl găsiţi înainte de „cod ID”.

Odată intrat în cont, accesaţi meniul din stânga. După prima accesare puteţi să vă schimbaţi parola. Prin intermediul portalului online puteţi accesa toate datele referitoare la facturi, consum de apă sau valoarea facturilor şi soldul. Totodată, puteţi descărca facturile sau puteţi vizualiza codul de bare, pentru efectuarea plăţilor. Tot pe portal se pot efectua plăţi online.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu