15 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Forţe proaspete în rândurile jandarmilor gălăţeni
Forţe proaspete în rândurile jandarmilor gălăţeni

Odată cu absolvirea şcolilor militare de subofiţeri de jandarmi, cei mai tineri subofiţeri din Jandarmeria Română au fost repartizaţi la unităţile teritoriale. Astfel, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi au fost numiţi în prima funcţie şapte sergenţi majori, absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.
Cei mai tineri jandarmi vor întări dispozitivele de ordine publică cât şi cele de pază şi protecţie instituţională, fiind repartizaţi atât în Galaţi cât şi în Tecuci şi Târgu Bujor.
Cu această ocazie, comandantul Jandarmeriei Galaţi, colonelul Florin Simionel, le-a urat bun venit în rândul efectivelor jandarmilor gălăţeni, punctând că a sosit momentul ca aceştia să pună în practică cunoştinţele acumulate în perioada de studiu şi a stagiului de practică, demonstrându-şi astfel abilităţile şi calităţile pentru care s-au pregătit. Comandantul a ţinut să precizeze că realitatea din stradă este diferită faţă de cea cu care au fost obişnuiţi în perioada de pregătire, motiv pentru care i-a îndemnat să dea dovadă de tact, solicitudine la sesizările cetăţenilor, demnitate şi prestanţă, dar cel mai important, să ducă mai departe cu cinste şi onoare tradiţia de arme a Jandarmeriei Române şi a jandarmeriei gălăţene.
„Ca orice proaspăt absolvent, cei şapte noi colegi vor urma un program de integrare profesională sub îndrumarea tutorilor profesionali, program ce va cuprinde o prezentare a atribuţiilor prevăzute în fişa postului, a procedurilor specifice, a eticii şi deontologiei profesionale, a regulilor pe linie de informaţii clasificate cât şi alte activităţi necesare integrării mai uşoare în rândurile cadrelor noastre. Le urăm bun venit în rândul nostru şi îi asigurăm de tot sprijinul pentru îndeplinirea cu succes şi în condiţii de siguranţă a misiunilor pe care le vor executa”, se arată într-un comunicat al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi.


Articole înrudite