19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fostul Liceu Metalurgic devine sediu pentru Evidenţa Persoanei
Fostul Liceu Metalurgic devine sediu pentru Evidenţa Persoanei

Primăria municipiului Galaţi informează că a lansat în licitaţie contractul Renovare energetică - Amenajare imobil str. 1 Decembrie 1918 nr. 25 - proiectare şi execuţie. Valoarea estimată este de 15.627.039,90 lei fără TVA, din care 10 milioane de lei finanţare europeană prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar ofertele sunt aşteptate până pe 7 iunie 2023.
Este vorba despre imobilul în care a funcţionat fostul Liceu Metalurgic şi în care se doreşte a fi relocată activitatea Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei, care se desfăşoară acum într-un spaţiu impropriu, pe str. Domnească nr. 102.
Prin proiect sunt prevăzute în principal următoarele: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde de consum; lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; modernizarea instalaţiilor de iluminat; modernizarea sistemelor tehnice ale clădirii, inclusiv în vederea pregătirii pentru soluţii inteligente; sisteme de management energetic integrat; lucrări pentru echiparea cu staţii de încărcare pentru maşinile electrice; instalarea de staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice etc.
Clădirea are subsol, parter şi trei etaje şi a fost dată în exploatare în 1970. Termenul de realizare a contractului este 16 luni (4 luni proiectare + 12 luni execuţie), informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite