25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: A fost inaugurată Aleea Scriitorilor din Grădina Publică
FOTO: A fost inaugurată Aleea Scriitorilor din Grădina Publică

În după-amiaza zilei de joi, 29 iunie, Grădina Publica gălăţeană s-a animat odată cu deschiderea oficială a unui grandios eveniment cultural, ce cuprinde peste 60 de invitaţi, recitaluri de poezie, ateliere de critică literară şi filosofie, întâlniri internaţionale şi o croazieră pe Dunăre. Participă oameni de litere din ţările riverane Dunării: Germania, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Croaţia, Ucraina şi Republica Moldova.
Discursurile oficiale au aparţinut doamnei Florina Zaharia, preşedinta Filialei Sud Est a Uniunii Scriitorilor din România şi domnului Varujan Vosganian, prim vice preşedintele aceleiaşi uniuni a literaţilor români. Odată cu festivalul a fost inaugurată şi Aleea Scriitorilor din Grădina Publică, un loc plăcut şi umbros de plimbare şi meditaţie.
Au fost acordate premii în formă de peniţă, cu urările lui Varujan Vosganian de inspiraţie şi spor la scris. Premierea a fost urmată de un recital de poezie, momente originale interpretate chiar de autori.
Dintre invitaţii străini îi putem remarca pe Angyal Gyula (Ungaria), Andy Willoughby (Marea Britanie) şi Tobi Kunze (Germania).
Unul dintre participanţi, jurnalistul şi scriitorul Cristian Pavel din Bucureşti declară: „La iniţiativa talentatei poete şi tânăr preşedinte al Filialei Uniunii Sud-Est a Uniunii Scriitorilor, Florina Zaharia, la Galaţi se desfăşoară o nouă ediţie a Festivalului Internaţional «Poezia - Port La Dunăre», cu participări prestigioase şi manifestări de poveste. Printre altele, la iniţiativa organizatorilor, Filiala Sud-Est a USR şi Primăria Galaţi inaugurează o alee a scriitorilor în Grădina Publică, un fel de «Hall of Fame» local. Este o mare onoare şi o maximă surpriză, pentru care mulţumesc deplin iniţiatorilor şi celor care au avut şi au încredere în tot ceea ce am făcut pe tărâm literar, pentru Galaţiul meu de suflet, în care am răsărit să cuvântez. N-am crezut vreodată că paşii mei din Grădina Publică, parcurşi ani şi ani, vor precede alţi paşi, care vor trece peste numele meu, de fiu risipitor, dus pe malurile Dâmboviţei”. FOTO, mai jos!


Articole înrudite