19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Cum arată Şcoala 29 din Micro 19 după modernizarea cu bani europeni
FOTO: Cum arată Şcoala 29 din Micro 19 după modernizarea cu bani europeni

Primăria municipiului Galaţi informează că s-au încheiat lucrările pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a Şcolii Gimnaziale nr. 29 din cartierul Micro 19, după ce au fost obţinute fonduri europene în acest scop.

Este încă un proiect încheiat, de care se bucură acum elevii acestei şcoli de prestigiu din oraşul nostru. În ultimii ani, s-au făcut paşi importanţi de care educaţia din Galaţi avea mare nevoie. În continuare trebuie să facem totul pentru a le asigura copiilor cele mai bune condiţii şi abia aştept finalizarea următorului proiect”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

La Şcoala nr. 29 s-au executat lucrări de reabilitare termică, reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei, instalarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice, modernizare a instalaţiei de iluminat aferente clădirii. De asemenea, lucrările au vizat şi refacerea tencuielilor degradate interioare şi exterioare (faţade); refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţii; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi etc.

Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană este de 1.853.506,09 lei lei cu TVA. Mai mult, de curând la această şcoală au început lucrările pentru construcţia unei săli de sport moderne, în cadrul unui proiect derulat de Compania Naţională de Investiţii în valoare de aproape 6 milioane de lei, partea de utilităţi fiind asigurată de către Primăria municipiului Galaţi.

Investiţii importante în educaţie

De altfel, Primăria municipiului Galaţi derulează investiţii importante în educaţie. Astfel, până acum, în cadrul proiectelor cu finanţare europeană au fost modernizate 17 grădiniţe, şcoli şi licee. Totodată, sunt în implementare proiecte pentru alte 25 de unităţi de învăţământ. Cele două creşe existente au fost modernizate şi există proiecte în diferite stadii pentru construcţia a cinci creşe noi.

De asemenea, Primăria municipiului Galaţi are în plan derularea de investiţii pentru alte 15 grădiniţe, şcoli şi licee. Investiţiile pentru acestea sunt estimate la 15 milioane de euro. În plus, de curând a fost semnat un important contract de finanţare în cadrul PNRR prin care toate unităţile de învăţământ din oraş vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

GALERIE FOTO, mai jos!


Articole înrudite