23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Examen la Seminarul Teologic Galaţi
FOTO: Examen la Seminarul Teologic Galaţi

Luni, 10 iunie, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi s-a desfăşurat examenul de certificare a competenţelor profesionale pentru elevii din anii terminali de la Secţiile Pastorală şi Patrimoniu Cultural.
Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în capela din incinta seminarului gălăţean.
După Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a rostit rugăciuni de mulţumire către Milostivul Dumnezeu pentru tot ajutorul primit de elevi în cei patru ani de studiu în şcoala ocrotită de cel dintâi chemat la apostolat, Sfântul Andrei.
Cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de învăţătură în care vorbit despre nevoia de a fi rugători, mărturisitori ai credinţei şi împlinitori ai faptelor bune în familie, în Biserică şi în societate.
În continuare, ierarhul locului a mers la sălile de examen, i-a încurajat pe elevi şi a apreciat lucrările realizate de aceştia.
În prima parte a examenului, fiecare absolvent de la Secţia Pastorală a prezentat în faţa comisiei proiectului elaborat pentru atestatul profesional, iar în cea de-a doua parte, au fost susţinute probele practice, ce au constat în executarea cântărilor psaltice din programa analitică, prezentarea unui plan de cateheză şi omilie tematică sau exegetică, precum şi descrierea rânduielilor sfintelor slujbe şi simbolistica lor.
Şi elevii clasei a XII-a din cadrul Secţiei Patrimoniu Cultural au expus luni lucrările iconografice realizate pentru examenul de atestat în spaţiul special amenajat din incinta seminarului.
La acest examen au participat elevii din cadrul Secţiilor Pastorală şi Patrimoniu Cultural care au reuşit în mod remarcabil în urma evaluării lor să facă dovada cunoştinţelor acumulate în anii de studiu, informează Arhiepiscopia. FOTO, mai jos!

Citeşte şi FOTO: Revedere emoţionantă, după 10 ani, la Seminarul Teologic Galaţi


Articole înrudite