14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO/VIDEO: Porţi deschise la Poliţia Galaţi! Elevi şi preşcolari au aflat despre cum pot deveni poliţişti
FOTO/VIDEO: Porţi deschise la Poliţia Galaţi! Elevi şi preşcolari au aflat despre cum pot deveni poliţişti

În curtea interioară de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, din municipiul Galaţi, s-a desfăşurat la data de 26 octombrie 2023, începând cu ora 11.00, o activitate tip „porţi deschise” pentru promovarea meseriei de poliţist!

Participanţii la acest eveniment, elevi şi chiar preşcolari au aflat despre cum pot deveni poliţişti prin urmarea cursurilor unei forme de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi au primit răspunsuri la întrebările pe care le-au avut cu privire la această profesie. Totodată, cei care au ales să viziteze standurile pregătite de poliţişti au fost entuziasmaţi să afle despre uniforma şi rolul poliţiştilor prezenţi în stradă şi au participat la atelierele interactive în cadrul cărora le-au fost prezentate tehnica şi dotarea structurilor de poliţie.

"Oaspeţii noştri au putut admira tehnica din dotarea „mascaţilor”, autospecialele de poliţie rutieră şi ordine publică, laboratorul criminalistic mobil, precum şi instrumentele poliţiştilor criminalişti. Întrucât ne aflăm în plin proces de înscriere la şcolile de agenţi de poliţie, întrebările şi curiozităţilor vizitatorilor au fost dintre cele mai diverse, acestora fiindu-le oferite toate explicaţiile, sfaturile şi îndrumările necesare, pentru a deveni poliţişti", au transmis poliţiştii gălăţeni.

! Reamintim faptul că, în perioada 18 octombrie - 05 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi primeşte cereri de înscriere pentru două dintre unităţile de învăţământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca. Mai multe detalii în articolul: "IPJ Galaţi recrutează bărbaţi şi femei! O nouă sesiune de admitere în unităţile de învăţământ postliceal ale MAI".

GALERIE FOTO/VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite