29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Silviu Zinica, singurul primar USR din judeţul Galaţi, la braţ cu PSD Galaţi
Silviu Zinica, singurul primar USR din judeţul Galaţi, la braţ cu PSD Galaţi

După aproape o lună după ce Monitorul de Galaţi scria că „Senatorul gălăţean Andrei Postică "s-a lepădat" de USR” şi doar vreo două săptămâni de când am semnalat că senatorul e pe cale să treacă la PSD, „Senatorul Andrei Postică, fost şef USR Galaţi, trece în barca PSD?”, iată că se anunţă o nouă schimbare de paradigmă din partea unui userist!

Este vorba despre primarul comunei Smârdan, Silviu Zinica, care a fost prezent, în urmă cu două săptămâni, în delegaţia de parlamentari, primari şi membri ai PSD din judeţul Galaţi care au vizitat Parlamentul European de la Bruxelles, la invitaţia europarlamentarului social-democrat Dan Nica.

Trebuie precizat că Silviu Zinica este singurul candidat din USR Galaţi care a reuşit să câştige un mandat de primar al unei comune din judeţul Galaţi, la alegerile locale din 2020.

L-am întrebat pe Silviu Zinica dacă este adevărat că a trecut în barca PSD. „În aceşti 3 ani de mandat am rezolvat foarte multe probleme ale comunei. În primii ani am fost mai mult singur şi e foarte greu să rezolvi problemele din comună când eşti singur. Este adevărat că de ceva timp am colaborat şi colaborez foarte bine cu domnul Fotea (n.r. - preşedintele Consiliul Judeţean Galaţi şi prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Galaţi) pentru că am găsit susţinere şi oameni profesionişti. Şi cred că se vede că derulăm proiecte importante şi colaborăm foarte bine pentru dezvoltarea comunei. Ori interesul meu este să fac tot ce pot pentru comuna Smârdan”, a declarat pentru Monitorul de Galaţi primarul comunei Smârdan, Silviu Zinica, care a ţinut să sublinieze că oricât de multe ar face la nivelul comunei, este nevoie şi de susţinere la nivel judeţean sau naţional pentru a putea derula proiectele de dezvoltare şi modernizare a localităţii.

Este drept că în ultima vreme, la Smârdan, se leagă proiectele europene şi guvernamentale, una de alta, ca unse, în prezent derulându-se în comună 17 proiecte cu fonduri nerambursabile.

Silviu Zinica a mai precizat că analizează foarte atent orice decizie şi că va anunţa public în momentul în care va face pasul oficial. „Orice decizie voi lua va fi exclusiv în favoarea dezvoltării comunei Smârdan”, a accentuat primarul comunei Smârdan.

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Galaţi, Costel Fotea, ne-a confirmat buna colaborare cu primarul USR Silviu Zinica. „Colaborăm excelent cu Silviu Zinica şi sperăm că vom colabora şi mai bine din 2024”, ne-a declarat Costel Fotea.

Aşadar există toate indiciile rezonabile să credem că actualul primar USR al comunei Smârdan va candida pentru aceeaşi funcţie, cu şanse mari de câştig, pe listele PSD.


Articole înrudite