27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO/VIDEO: Puiul de cangur de la Zoo Galaţi are nevoie de un nume şi gălăţenii îl pot alege!
FOTO/VIDEO: Puiul de cangur de la Zoo Galaţi are nevoie de un nume şi gălăţenii îl pot alege!

"La finalul lunii ianuarie 2023, familia de canguri pitici de la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele s-a mărit: Carla şi Mario (aşa îi cheamă pe părinţi) au un pui frumos şi sănătos, spre bucuria noastră! Micuţul nu a părăsit încă marsupiul mamei sale, fiind destul de sensibil şi  vulnerabil la condiţiile exterioare", transmit reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

foto cangur 1 site

La momentul actual, din cauza vârstei foarte fragede, nu poate fi identificat sexul puiului. Dacă va fi mascul, atunci, după cca. doi ani, va deveni total independent de mamă, dar dacă va fi femelă, va putea rămâne în preajma mamei toată viaţa. Puiul va rămâne în marsupiul mamei cca. 280 de zile, dar, odată cu încălzirea vremii, vor fi destule momente când acesta va părăsi, temporar, marsupiul, astfel încât să poată fi observat şi admirat de vizitatori, mai precizează aceştia.

foto cangur 2 site

Şi, pentru că nu are un nume, conducerea Complexului Muzeal Galaţi lansează o campanile inedită prin care publicul vizitator să aleagă ce nume să poarte cangurul pitic. "La sediul Grădinii Zoologice Galaţi din Pădurea Gârboavele va fi amplasată o urnă transparentă, în care vizitatorii vor putea introduce bileţele cu numele pe care ar dori să îl poarte puiul lui Carla şi Mario. Pe bilet se vor scrie două nume, de fată şi de băiat. Campania este deschisă până pe 1 iunie 2023. Data extragerii numelui din urnă va fi anunţată din timp", potrivit sursei citate.

foto cangur 3 site

Cangurul pitic (Macropus rufogriseus) este originar din sud-estul Australiei, unde sunt zone cu climă temperată şi pajişti fertile, dar poate fi întâlnit şi în Tasmania. În ultimii ani, datorită intervenţiei omului, a devenit o specie care poate fi întâlnită şi în Noua Zeelandă, Marea Britanie, Franţa, Olanda sau Germania. Aşa cum sugerează şi numele, este semnificativ mai mic decât un cangur obişnuit, putând atinge o înălţime de 90 de cm şi o greutate de 13 - 18 kg, faţă de o înălţime de 200 de cm şi o greutate de 50 - 66 kg cât poate atinge ruda sa uriaşă, Osphranter rufus, care trăieşte tot în Australia, menţionează reprezentanţii Complexului.

VIDEO mai jos!


Articole înrudite