21 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fundaţia Inimă de Copil, gazda unui proiect Erasmus+ cu participare internaţională
Fundaţia Inimă de Copil, gazda unui proiect Erasmus+ cu participare internaţională

Fundaţia Inimă de Copil este, în aceste zile, gazda proiectului „ENERGY, IDEAS, ACTION, CHANGE”, finanţat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. 28 de cursanţi din patru ţări (Polonia, Bulgaria, Turcia şi România) identifică împreună, în cadrul workshop-urilor, soluţii creative în procesul de învăţare pentru tineri.
Scopul principal al cursurilor este de a dezvolta competenţele celor care lucrează cu tinerii în utilizarea culturii şi creativităţii pentru a promova învăţarea informală. În plus, proiectul are drept ţintă indirectă creşterea competenţelor transversale ale lucrătorilor de tineret şi ale tinerilor, deoarece instrumentele pe care le vor învăţa pot fi utilizate în educaţia formală şi pe piaţa forţei de muncă.
Participanţii fac schimb de experienţă, află care sunt dificultăţile cu care se confruntă în procesul de educare a tinerilor şi identifică soluţii pentru o educaţie cât mai bună pentru noile generaţii.
Abdul Qadir, moderator al cursurilor: „Împărtăşim aici felul în care abordăm educaţia tinerilor, inclusiv a celor care provin din medii defavorizate. Vorbim despre dificultăţile cu care ne confruntăm în acest proces şi aflăm din experienţele fiecăruia dintre participanţi. Ne dorim să găsim soluţii pentru ca tinerii să dobândească cunoştinţe şi competenţe, să aibă rezultate mai bune pentru a reuşi să se integreze pe piaţa muncii. În cadrul proiectului, deschidem puţin orizontul şi punem totul în context european”.
Kasia Topolska (Polonia): „Programele Erasmus oferă mediul necesar pentru întâlniri care mai târziu vor avea efecte în jurul nostru, atât din punct de vedere profesional, cât şi personal”.
Nataliya Lukova (Bulgaria): „Erasmus+ este un program care schimbă perspectivele, lărgeşte orizonturi şi oferă ţeluri noi în viaţă. Proiecte precum „ENERGY, IDEAS, ACTION, CHANGE” oferă oportunităţi de dezvoltare indiferent de vârstă şi sprijină tinerii, profesorii şi profesioniştii în domeniu să dezvolte competenţe şi atitudini durabile. Colegii mei din Bulgaria mi-au spus că Erasmus+ este pentru ei o ocazie să se dezvolte şi sunt recunoscători că Asociaţia pentru sprijinul societăţii şi a tinerilor din Ruse, alături de Fundaţia Inimă de Copil, a investit în ei. Fiecare persoană ar trebui să treacă măcar o dată prin experienţa Erasmus+, pentru că cine participă o dată este marcat pentru totdeauna”.
Ece Köksal (Turcia): „Este un proiect important, am aflat multe lucruri pe care le putem folosi. Activităţile specifice fiecărei ţări, pe care le-am învăţat aici, le vom adapta la cultura noastră. A fost cel mai instructiv şi mai folositor proiect la care am participat până acum”.
Anna Burtea, director Fundaţia Inimă de Copil: „Învăţarea prin experienţă, inclusiv în cazul adulţilor, este una dintre cele mai eficiente căi pentru învăţare. Programele Erasmus oferă ocazii extraordinare de a întâlni oameni, profesionişti, tineri din culturi diferite, ţări diferite, a înţelege problemele din fiecare ţară dar şi soluţiile găsite, creativitatea colectivă astfel se dezvoltă şi beneficiile reciproce sunt incredibile. Reducem astfel, prin proiectul pe care noi îl derulăm împreuna cu partenerii noştri, distanţele dintre persoane, ţări, culturi, experienţe profesionale diferite şi încurajăm formarea adulţilor care lucrează cu tineri, inclusiv pentru tinerii din medii vulnerabile”.
Programul se derulează pe parcursul întregii săptămâni curente.


Articole înrudite