01 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeancă terorizată de fostul iubit cu ordin de protecţie
Gălăţeancă terorizată de fostul iubit cu ordin de protecţie

La data 6 februarie 2024, la ora 11:30, Secţia 1 Poliţie Galaţi a fost sesizată telefonic de către o femeie, în vârstă de 31 de ani, cu privire la faptul că fostul concubin, de 37 de ani, ar fi venit la domiciliul acesteia situat, pe strada Silfidelor, din municipiul Galaţi, încălcând astfel ordinul de protecţia emis pe numele său.
Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, apelanta sesizând şi faptul că fostul concubin, în timp ce părăsea locuinţa, i-ar fi spart capacul de protecţie de pe spatele telefonului mobil.
Bărbatul a fost depistat în apropiere de locaţia respectivă şi a fost condus la sediul secţiei de poliţie pentru cercetări şi stabilirea situaţiei de fapt.
Din verificări s-a stabilit faptul că la data de 23.01.2024 Judecătoria Galaţi a emis un ordin de protecţie, pe o perioadă de trei luni, faţă de bărbat, prin care i s-a interzis apropierea la o distanţă mai mică de 100 de metri faţă de reclamantă şi faţă de locuinţa acesteia, precum şi orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de încălcare a ordinului de protecţie şi distrugere.
După activităţile investigative şi de cercetare efectuate din care a rezultat că bărbatul, de 37 de ani, ar mai fi comis şi alte fapte împotriva fostei sale concubine, fiind înregistrate şi alte dosare penale pentru infracţiunile de ameninţare, încălcare a ordinului de protecţie, violare de domiciliu, precum şi după probatoriul administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 de ore.
În cursul zilei de miercuri, 7 februarie 2024, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi la Judecătoria Galaţi, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.


Articole înrudite