Gălăţenii au ocazia să scape gratuit de deşeurile electrice şi electronice Recomandat

Vineri, 12 Octombrie 2018 16:28
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipiul Galaţi se află pe harta participanţilor la Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima dată pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din întreaga lume, anunţă Asociaţia Română pentru Reciclare - RoRec. Autorităţile locale şi Serviciul Local de Colectare Galaţi, împreună cu partenerii locali, încurajează cetăţenii să se alăture acestei iniţiative europene şi să participe activ la campania care se derulează în perioada 13 - 20 octombrie 2018 în municipiul Galaţi.

Scopul evenimentului este de a creşte nivelul de conştientizare privind importanţa colectării deşeurilor electrice şi de a încuraja populaţia să facă acest gest responsabil. Astfel, cetăţenii au ocazia să scape gratuit de deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) aducându-le începând de sâmbătă, 13 octombrie 2018, între orele 09.00 - 18.00, în următoarele locaţii: Platou Casa de Cultură a Sindicatelor (la Păpădie), Platou Sala Sporturilor şi Platou Patinoar.

De asemenea, în perioada campaniei de colectare, Serviciul Local de Colectare Galaţi asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie pentru gălăţenii care nu au cum să transporte singuri deşeurile electrice la unul dintre punctele de colectare. Aceştia trebuie însă să facă o programare la TelVerde 0800 444 800, număr gratuit şi disponibil zilnic între orele 09.00 - 17.00.

În plus, participând la această acţiune de colectare, gălăţenii au şansa să câştige unul dintre premiile oferite prin tragere la sorţi: un frigider, două aspiratoare bagless, trei cafetiere, două cuptoare cu microunde digitale, trei maşini de călcat şi trei mixere. Tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc pe 20 octombrie 2018, la ora 11.00, la Primăria municipiului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu