Gălăţenii din Sardinia se vor ruga în prima biserică ortodoxă din insula italiană Recomandat

Vineri, 29 Ianuarie 2021 15:17
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Veste bună pentru enoriaşii ortodocşi din diaspora. Potrivit site-ului oficial al Episcopiei Italiei, românii din Sardinia se vor putea ruga în viitorul apropiat în prima biserică ortodoxă din insula italiană, asta după ce, joi, 28 ianuarie 2021, a fost semnat un act de concesiune a unui teren de aproximativ 3.000 de metri pătraţi între reprezentantul Parohiei româneşti „Sf. Ioan Botezătorul“ din Olbia, părintele Marian Găină, şi primarul oraşului Olbia, Settimo Nizzi (foto deschidere ↑).

„Terenul a fost concesionat pe o perioadă de 99 de ani, având drep clauză achitarea sumei de 11.200 de euro în rate anuale de 113,13 euro pe toată durata de valabilitate a contractului. Momentul este unul istoric pentru românii care trăiesc în frumoasa insulă din Italia, întrucât le oferă posibilitatea să contribuie la construirea, respectiv, să se roage în viitorul lăcaş de cult ortodox românesc“, precizează sursa citată.

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Olbia, un oraş turistic situat în nord-estul insulei Sardinia, unde se află şi renumita staţiune Costa Smeralta, a fost înfiinţată de Episcopul Siluan al Italiei în ianuarie 2011. Hramul parohiei este A treia aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătorit în 25 mai. Din data de 1 septembrie 2019, noul preot paroh este părintele Marian Găină.

Reporterii noştri au vorbit cu părintele Marian Găină, de unde au aflat că în comunitatea de români din insula italiană se găsesc foarte multe persoane din diferite localităţi ale judeţului Galaţi.

„Aş vrea să ajungă această informaţie la gălăţeni, pentru că aici sunt foarte mulţi dintre ei. Consider că este o bucurie pentru familile lor de acasă că de acum aceştia se vor ruga pentru sănătate într-un lăcaş al lor. Până acum, slujbele noastre se desfăşurau într-o biserică catolică. După un an de aşteptare, este o binecuvântare, dar şi un eveniment, pentru că este prima biserică ortodoxă din insula Sardinia“, ne-a spus părintele Marian Găină, paroh al bisericii, originar din Vrancea şi care a studiat în Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu