18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii sunt invitaţi în fascinanta lume a mineralelor
Gălăţenii sunt invitaţi în fascinanta lume a mineralelor

Începând de astăzi, miercuri, 10 mai 2023, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” se deschide pentru public expoziţia temporară „Universul mineralelor şi cristalelor”, manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului vizitator fascinanta lume a mineralelor.
Până la sfârşitul lunii octombrie, vor putea fi admirate exponate de mineralogie din patrimoniul ştiinţific al muzeului gălăţean, într-o mare diversitate, de la cele mai răspândite (flori de mină, geode ametist, cuarţ, calcopirită, pirită, felii de agat, baritină, lemn silicifiat, rodocrozit, epidot, acvamarin, malachit, stibine), până la minerale fluorescente (fluorina - cu fluorescenţă spectaculoasă, în funcţie de sursa de lumină la care sunt expuse). De asemenea, publicul va putea vedea şi o colecţie de geme - pietre semipreţioase faţetate - expusă pentru prima dată la muzeul din Galaţi.
Astfel, expoziţia temporară „Universul mineralelor şi cristalelor” va putea fi vizitată în perioada 10 mai - 29 octombrie 2023, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite