25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noaptea Muzeelor 2023: Intrare gratuită la Complexul Muzeal Galaţi
Noaptea Muzeelor 2023: Intrare gratuită la Complexul Muzeal Galaţi

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” organizează în data de 13 mai 2023 „Noaptea Muzeelor”, manifestare al cărei scop este acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor în atmosfera nopţii. Astfel, muzeul gălăţean va fi deschis între orele 20.00 - 00.00, intrarea fiind liberă pentru toţi vizitatorii în acest interval.
Accesul publicului în „Noaptea Muzeelor” se va face doar pe la Poarta Sud (trecere bac), între orele 20.00 - 23.30 (ora la care intră ultimul vizitator). Gratuitatea de vizitare se aplică doar la expoziţiile proprii ale muzeului.
Gălăţenii, şi nu numai, amatori de ştiinţă, pot redescoperi la muzeul gălăţean, în „Noaptea Muzeelor”, următoarele expoziţii: „Pe culmile Carpaţilor”, „Culoarea în lumea animală”, „Viperele din România”, „Universul mineralelor şi cristalelor” şi Salonul de minerale, fosile, geme şi bijuterii „Feeria Cristalelor” (expoziţie cu vânzare). Special pentru acest eveniment, publicul va putea asista la demonstraţii de şlefuire a pietrelor semipreţioase, susţinută de Teodora Tănase Carmen şi Badiu Cătălin, doi gălăţeni pasionaţi de minerale şi cristale. Vor fi patru demonstraţii de şlefuire, fiecare cu o durată de 15 minute, după următorul program: 20:00, 20:45, 21:30 şi 22:15.
De asemenea, la Secţia Acvariu, pe lângă expoziţiile permanente „Ihtiofauna bazinului hidrografic al cursului inferior al Dunării”, „Ihtiofauna recifelor de corali” şi „Ihtiofauna dulcicolă tropicală”, vizitatorii sunt aşteptaţi să descopere zona interactivă din acest sector, în care este montat un ecran multitouch de mari dimensiuni, intitulată „Viaţa din Marea Neagră”, unde se poate interacţiona virtual cu specii acvatice din Marea Neagră.
Observatorul astronomic aşteaptă publicul pe Terasa de observaţii astronomice, între orele 21.00 - 00.00 (ultimul vizitator intră la 23.30), unde sunt pregătite toate instrumentele specifice pentru observaţiile astronomice de noapte. În caz de vreme rea (nori, ploaie), observaţiile astronomice vor fi anulate.
„Noaptea muzeelor” a fost iniţiată în 2005 la propunerea lui Donnedieu de Vabres, atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros, informează Complexul Muzeal Galaţi.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite