Gălăţenii sunt invitaţi la "Maratonul Resuscitării" Recomandat

Marți, 15 Octombrie 2019 14:27
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, împreună cu UPU-SMURD a Spitalului Judeţean Galaţi, organizează, miercuri, 16 octombrie 2019, evenimentul "Maratonul Resuscitării", între orele 12.30 - 15.30, prin care marchează Ziua Repornirii Inimii.

Astfel, în incinta Shopping City Galaţi, în zona scărilor rulante, se va organiza o zonă, cu manechine speciale, în care toţi cetăţenii vor putea participa la lecţii de prim-ajutor cu salvatorii SMURD Galaţi şi vor putea efectua ei înşişi manevre de resuscitare si deblocare a căilor aeriene. În cadrul aceluiaşi eveniment, vor susţine minirecitaluri de pian elevii de la şcoala "PianoArt Institut", alături de elevii Liceului de Artă, care vor susţine o scurtă scenetă.

"Cu ocazia acestui eveniment vrem să atragem atenţia asupra importanţei cunoaşterii primului ajutor, manevre extrem de simple care pot fi învăţate de oricine. În ţara noastră, 4 din 5 accidente au loc în mediul casnic, acasă. Lanţul supravieţuirii nu poate funcţiona fără intervenţia martorilor unui stop cardio-respirator. Cei care participă la aceste lecţii practice vor putea ei înşişi sa fie veriga lipsă din lanţul vieţii, înţelegând simptomele unei probleme medicale si putând interveni în ajutorul aproapelui'', a precizat Dan Ionaşcu, ISU Galaţi.

Ziua Mondială a Repornirii Inimii are menirea de a ne atrage atenţia asupra fragilităţii inimii umane, asupra pericolelor pe care ar trebui să le luăm în considerare şi asupra metodelor prin care putem salva viaţa unei persoane care suferă de un stop cardio-respirator.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu