24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Ciuperci halucinogene "culese" de la frontieră (FOTO)
Galaţi: Ciuperci halucinogene "culese" de la frontieră (FOTO)

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea împreună cu lucrători vamali au descoperit o cantitate de substanţă vegetală susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (cannabis) şi ciuperci halucinogene, pe care trei tineri, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, le achiziţionaseră pentru consum propriu.
"În data de 02 august a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea  I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control trei persoane cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, doi tineri în vârstă de 28, respectiv 30 de ani şi o tânără în vârstă de 34 de ani. În baza profilului de risc, poliţişti de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care a fost descoperită în compartimentul torpedou şi bagajele personale (ascunse în diferite ambalaje pentru a nu fi descoperite) o substanţă vegetală de culoare verde-oliv, cu miros înţepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (cannabis), în greutatea de aproximativ 20 de grame şi aproximativ 80 de grame de ciuperci halucinogene. Cu privire la cele constatate, persoanele au declarat că substanţele descoperite le aparţin şi le-au achiziţionat pentru consum propriu. Substanţa descoperită şi ciupercile halucinogene au fost ridicate, ambalate, sigilate şi urmează a fi predate lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galaţi", transmite I.T.P.F. Iaşi.
În cauză a fost sesizată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Teritorială Galaţi, în vederea cercetării faptelor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată, deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. FOTO, mai jos!


Articole înrudite