Galaţi: Moment omagial la Statuia lui Mihai Eminescu Recomandat

Vineri, 14 Ianuarie 2022 11:50
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la ora 10:30, la statuia marelui poet naţional Mihai Eminescu din Parcul municipal din Galaţi, va fi organizat momentul tradiţional, de întâlnire şi de omagiere a „poetului nepereche al poeziei româneşti“ - la 172 de ani de la naşterea sa.

Evenimentul, iniţiat şi organizat de Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, Consiliul Judeţean Galaţi, Primăria Municipiului Galaţi şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, cu sprijinul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, unităţilor de învăţământ gălăţene şi împreună cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est, va avea loc la complexul statuar „Eminescu şi muza”, realizat în anul 1911 de sculptorul Frederik Storck, fiind primul monument din România dedicat poetului.

Programul, care va începe la ora 10:30, va cuprinde un moment muzical susţinut de Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, urmat de scurte alocuţiuni ale autorităţilor şi personalităţilor culturale gălăţene, printre care actori şi scriitori locali, membri ai Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est.

Pe tot parcursul evenimentului, membri ai Ansamblului „Doina Covurluiului” al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” vor oferi participanţilor cărţi poştale ilustrate cu Mihai Eminescu şi alte personalităţi ale oraşului, editate de CCDJ.

Evenimentul se va încheia cu depuneri de flori la statuia poetului, cei prezenţi având cel puţin câte o floare la ei, acestea fiind oferite, în timpul evenimentului, de reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi.

Participarea la eveniment se va face cu respectarea măsurilor legale în vigoare:  asigurarea unei distanţe de 2 metri între persoane şi a unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie, având în vedere că rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, transmit organizatorii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu