09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Prima zi cu ceaţă şi "fierberea" apelor Dunării din toamna lui 2022 (FOTO)
Galaţi: Prima zi cu ceaţă şi "fierberea" apelor Dunării din toamna lui 2022 (FOTO)

Marţi, 18 octombrie, ora 8 dimineaţa. Maşinile se înşiră numeroase şi grăbite pe faleza superioară mânate de oameni în drumul lor către muncă. Însa circulaţia fluidă începe să se întrerupă din ce în ce mai des din cauza opririlor. Şoferii nu se pot abţine să nu tragă pe dreapta măcar câteva minute, ca să admire şi să facă fotografii la peisajul dunărean care se dezvălui somptuos privitorilor.

Dinspre malul dobrogean, din spatele orizontului se ridică încet discul soarelui care trimite razele sale spre ceaţa câmpiei şi luciul apelor marelui fluviu. Ceaţa devine strălucitoare ca într-un spectacol şi căldura soarelui încălzeşte apele care încep să "fiarbă", acel cunoscut fenomen întâlnit mai ales toamna şi primăvara, când diferenţa de temperatură între noapte şi zi este substanţială.

Putem spune că această minune al frumosului peisaj natural, accentuat şi de mersul tăcut al vapoarelor, este poezie pură. Cine poate să-i acuze pe gălăţeni când sunt în pericol să întârzie la serviciu din cauza acestui moment liric? VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Articole înrudite