15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Anul trecut, în planul naţional privind numărul de paturi din spitalele româneşti, judeţul Galaţi era trecut cu 3.077 de paturi de spital decontate în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Este vorba de paturi de spital pentru care Casa de Asigurări de Sănătate decontează tratamentul pacienţilor internaţi pe ele.
„În acest an situaţia s-a schimbat radical. Ni s-a comunicat că acum aceeaşi comisie care stabileşte planul naţional privind repartizarea paturilor în spitalele româneşti a stabilit că în anul 2012 numărul paturilor alocate unităţilor sanitare gălăţene a crescut cu 73 de paturi, de la 3.077 la 3.120”, a precizat dr. Valentin Boldea, director DSP Galaţi.
În urma analizei comisiei paritare a Direcţiei de Sănătate Publică şi a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, aceste paturi au fost împărţite în felul următor: 34 de paturi în plus a primit Spitalul de Urgenţă, 8 - Spitalul de Copii, 8 - Spitalul TBC , 7 - Spitalul de Psihiatrie, 5 - Spitalul de Boli Infecţioase şi 3 - Târgu Bujor.


Articole înrudite