Gheorghe Marcu aduce un nou omagiu Eroilor Neamului Recomandat

Duminică, 31 Martie 2019 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autorul gălăţean Gheorghe Marcu aduce un nou omagiu Eroilor Neamului în noua sa carte "Jertfa Marii Uniri". În această carte autorul a reconstituit frânturi din evenimentele care s-au întâmplat în judeţul Galaţi şi în împrejurimi, acum un secol, în timpul Războiului pentru Reîntregire, prin care s-a împlinit visul tuturor românilor, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

"La un veac de la sângeroasele jertfe pe linia istorică Mărăşeşti-Mărăşti-Oituz, acolo unde şi-au presărat oasele bunicii şi străbunicii noştri, ofiţeri şi soldaţi, cu sfânta dragoste de Neam şi Ţară, avem datoria morală de a nu-i uita. (...) Am scris această carte pentru a nu-i  uita pe toţi cei care în lupta lor cu moartea au pierit pe ogoare, prin râpi sau în şanţurile drumurilor, fără cruci, fără lacrimi, fără dangăt de clopot şi fără cântec de veşnică pomenire. Au fost o stavilă de neînvins pentru inamic, care voia să-şi croiască drum, încât să ne răpească astfel ultima bucată de ţară ce ne mai rămăsese", spune autorul Gheorghe Marcu.

Gheorghe Marcu şi-a desfăşurat activitatea în cadrul IPJ Galaţi între anii 1978 - 2005. În prezent, este pensionar MAI şi autor de cărţi.  

marcu carte

Monitorul de Galaţi a mai relatat despre câteva dintre cărţile scrise de Gheorghe Marcu, după cum urmează:

- În prag de Centenar, Gheorghe Marcu aduce un omagiu eroilor gălăţeni

- "Sclavii iluziilor", de Gheorghe Marcu

- "Jurnalul unui poliţist", de Gheorghe Marcu

- "Revoluţia anunţată", de Gheorghe Marcu

- Recenzie: “Prădători Sentimentali” de Gheorghe Marcu

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu