25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Grădiniţa „Step by Step” va fi modernizată cu peste 1 milion de euro
Grădiniţa „Step by Step” va fi modernizată cu peste 1 milion de euro

Primăria municipiului Galaţi a lansat în licitaţie publică un contract pentru modernizarea clădirii Grădiniţei „Step by Step” din cartierul Micro 19, după ce au fost atrase în acest scop fonduri prin PNRR. 

Astfel, la Grădiniţa „Step by Step” sunt prevăzute în principal următoarele tipuri de lucrări: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior; reabilitarea/modernizarea instalaţiilor de iluminat în clădiri; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie.

Valoarea estimată a contractului lansat în licitaţie publică este de 5.412.872,52 lei fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până pe 12 februarie 2024.

Anul trecut au fost modernizate la Galaţi 13 şcoli, grădiniţe şi licee (Şcolile nr. 25, 16, 29, 17, Gr. Teologul, Ştefan cel Mare, Liceul M. Costin – corp C1, CNMK, Liceul Auto, Liceul Dunărea, Liceul A. Saligny, Grădiniţa Codruţa, Grădiniţa Motanul Încălţat). La acestea se adaugă Grădiniţa nr. 30, modernizată la începutul anului.  Totodată, 25 de şcoli, grădiniţe şi licee sunt în modernizare. De asemenea, nu mai puţin de 16,8 milioane de euro sunt alocaţi prin PNRR pentru dotări la toate grădiniţele, şcolile şi liceele din oraş.


Articole înrudite