Incendiu cu scandal pe str. Universităţii

Marți, 27 Octombrie 2015 11:00
Publicat în Comunitate

Incendiu la o clădire de patrimoniu situată în centrul oraşului Galaţi, pe strada Universităţii. Clădirea, revendicată şi aflată în litigiu, este momentan părăsită. Ea a luat foc, se pare, din cauza neglijenţei unor oameni care locuiau acolo ilegal. Poliţiştii au scos cu forţă, din clădirea care ardea, pe una dintre persoanele adăpostite temporar acolo. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi un echipaj SMURD. Situată gard în gard cu Universitatea, clădirea construită la începutul secolului trecut a găzduit până în 1989 dispensarul studenţesc, mutat ulterior deoarece clădirea de patrimoniu a fost revendicată de rudele foştilor proprietari. Odată cu trecerea timpului, clădirea a început să se degradeze. Fără stăpân, camerele şi podul casei au fost ocupate fără forme legale, treptat, de diverse persoane. Deoarece clădirea era debranşată de la reţeaua electrică, familiile ce o ocupau foseau pentru iluminat lumânări şi deverse alte surse de foc deschis. Locatarii care locuiesc în casele din jur s-au panicat când au văzut fum şi flăcări.

„Stau acolo un bărbat şi o femeie. Nu au casă, sunt boschetari. Nu au lumină, la lumânare stau. I-am văzut când s-au mutat sub acoperiş. Cred că de la ei a pornit focul”, spuneau vecinii. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi un echipaj SMURD. Cauza incendiului o reprezintă una dintre aceste surse de foc deschis uitat aprins de locatarii plecaţi cu treburi. Echipajul SMURD a venit la casa incendiată pentru că iniţial se anunţase că în podul casei s-ar află persoane blocate.

„La momentul în care au ajuns pompierii, incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul clădirii. Este vorba de aproape tot acoperişul clădirii, 200mp. S-a făcut o intervenţie în forţă deoarece aveam suspiciunea că există persoane blocate sub acoperiş. Din fericire, după localizarea incendiului, la verificare, nu au fost victime. Avem suspiciunea că oamenii străzii au făcut focul ca să se încălzească sau au aprins o lumânare în această clădire de patrimoniu“, a precizat mr. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi. 

Poliţia a securizat zona dar una dintre persoanele care au ocupat ilegal imobilul nu a înţeles pericolul la care se expune şi a încercat să intre în casă pentru a mai salva ceva. Aşa a pornit un circ întreg. S-a dus înapoi în casa în flăcări şi nu a vrut sub nicio formă să iasă, chiar dacă i s-a explicat pericolul, aşa că poliţiştii au fost nevoiţi să o scoată cu forţa din casă. Femeia i-a răsplătit cu un val de injurii. Incendiul a fost localizat după aproximativ o oră, dar lemnăria veche ardea mocnit şi pompierii au fost nevoiţi să decoperteze şi să îndepărteze toată structura veche a clădirii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu