Începe ROBOGAL 2019: O lume a roboţilor realizaţi de elevi din Galaţi Recomandat

Vineri, 13 Decembrie 2019 10:33
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă Galaţi”, în colaborare cu Asociaţia „Galatzi 2020”, organizează, sâmbătă, 04 decembrie 2019, expoziţia de robotică educaţională „ROBOGAL 2019”, manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului gălăţean lumea roboţilor realizaţi de mai mulţi elevi din Galaţi, care activează în cadrul clubului „Sophia Science”. Vor fi expuşi roboţi cu diferite funcţii educaţionale, care vor putea fi văzuţi “pe viu” de vizitatori începând cu ora 10.00.

Roboţii expuşi au fost realizaţi în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM). Având în vedere specificul zonei şi rolul important pe care îl are comunitatea pescărească, copii şi tinerii au fost chemaţi să găsească soluţii inovative de dezvoltare durabilă valorizând tocmai acele resurse disponibile cu ajutorul tehnicii şi tehnologiei.

Publicul va putea vedea un robot „pescar”, un robot „barcă”, un robot „peşte” sau panouri solare, toate alcătuind un ecosistem inteligent la o scară mai mică, în care elementele şi actorii implicaţi contribuie benefic la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, va fi prezentat şi un model de oraş-inteligent, cu un robot-lift nepoluant şi un robot care udă plantele montate pe staţiile de autobuz.

Pentru copiii mai mari, şi nu numai, va fi amenajată o masă de competiţie în care mai mulţi roboţi vor avea de îndeplinit diferite activităţi. Şi, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, nu putea lipsi de la acest eveniment robotul-Moş Crăciun.

Expoziţia va fi deschisă până la ora 17.00.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu