16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Instanţa a decis: Comisarul "Cattani" hărţuit de şeful ANPC
Instanţa a decis: Comisarul "Cattani" hărţuit de şeful ANPC

Magistraţii de la Judecătoria Braşov, Tribunalul Covasna şi Curtea de Apel Mureş au decis desfiinţarea tuturor actelor prin care acesta fost eliberat din funcţie. Instanţa a constatat că Sorin Susanu (foto 2) a fost hărţuit de Horia Constantinescu (foto 1), şeful ANPC, care ar fi comis ilegalităţi pentru a-l îndepărta de pe post.

Tribunalul Covasna "admite în parte cererea formulată de reclamantul Susanu Claudiu Sorin, în contradictoriu cu pârâţii Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor şi Horia Miron Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale Pentru protecţia Consumatorilor. Anulează Ordinul nr. 501/15.06.2022 emis de Preşedintele ANPC, raportul preliminar CD 144/14.06.2022 întocmit de Comisia de Disciplina şi sesizarea înregistrata la Comisia de Disciplina cu nr.CD 145/14.06.2022 formulată de către Corpul de Control al Preşedintelui ANPC. Anulează actul administrativ având numărul de ieşire ANPC 5901/01.07.2022, reprezentat de răspunsul la plângerea prealabilă. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamant împotriva pârâţilor pentru repararea pagubei produse şi a prejudiciului moral suferit. Obligă pârâţii ANPC şi preşedintele ANPC, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 11.950 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmând să fie introdus la Tribunalul Covasna".

Protecţia Consumatorilor Galaţi, condusă de "Cattani de România"

Curtea de Apel Mureş "respinge, ca nefondat, recursul formulat de ANPC (cu datele de identificare), împotriva Sentinţei nr. 710/4.10.2022 pronunţate de Tribunalul Covasna, secţia civilă în dosarul nr.2147/62/2022. Admite recursul declarat de Horia Miron Constantinescu, Preşedinte al ANPC (cu datele de identificare şi domiciliul procesual ales) împotriva aceleaşi sentinţe. Casează, în parte, sentinţa recurată şi, rejudecând cauza în limitele casării: Obligă pârâţii ANPC şi preşedintele ANPC în solidar la plata către reclamantul SUSANU SORIN CLAUDIU (cu datele de identificare şi domiciliu procesual ales) a sumei de 8950 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale în primă instanţă. Menţine, în rest, dispoziţiile sentinţei atacate. Obligă pârâta ANPC la plata către reclamant a sumei de 2500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Respinge cererea reclamantului de obligare a preşedintelui ANPC la plata cheltuielilor de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi 29.05.2022".

Ajuns la Galaţi de 4 zile, comisarul "Cattani" a început să deranjeze. Şeful ANPC a trecut la intimidări

"În acest moment, eu sunt suspendat în baza unui alt proces, pe motiv că aş fi avut comportament abuziv. Practic, eu nu am cerut nimic, nici despăgubiri, ci să se analizeze legalalitatea acelor documente, iar totul a avut un substrat de altă natură. Mă bucur că, încă o dată, s-a demonstrat că am avut dreptate şi că deciziile şi măsurile luate împotriva mea sunt ilegale şi, cel mai probabil, au fost realizate cu scopul de a se obţine anumite interese de natură personală sau de grup, atât din punct de vedere economico-financiar, cât şi politic", a precizat, pentru newbv.ro, Sorin Susanu.

Preşedintele ANPC a depus plângere penală împotriva comisarului Susanu

"Este cel puţin interpretabil faptul că ordinul de mutare pe o funcţie inferioară a fost realizat chiar într-o zi în care, la sediul ANPC, a existat o întâlnire între dl. Horia Constantinescu, dl. Paul Anghel, directorul general ANPC, şi dl. Dunca Marius, preşedinte PSD Braşov. Întâlnire în care au discutat şi despre realizarea unui amplu control în Poiana Braşov, exact în perioada în care urma să se desfăşoare Congresul Naţional al PNL (aceste informaţii le am de la dl. Paul Anghel, care m-a sunat imediat după această întâlnire). Se pare că, în cadrul acestor discuţii, s-a ajuns la concluzia că, dacă eu voi fi la conducerea CRPC Braşov, aş putea să le afectez planurile, motiv pentru care a fost emis ordinul de preşedinte dovedit astăzi de către trei instanţe de judecată a fi ilegal. Interesant este faptul că, prin ordin de preşedinte, a fost numit la Protecţia Consumatorului Braşov dl. Nicu Bărdaş, fost primar PSD la Rupea, actualmente deţinând o funcţie de conducere în cadrul PSD Braşov şi un cunoscut apropiat al dlui Dunca. În acest context, s-au putut desfăşura controalele potenţial abuzive din Poiana Braşov şi centrul Braşovului, putând să ne gândim că instituţia a fost folosită pentru interese politice", mai spune Susanu, notează dcnews.ro.

Comisarul "Cattani" de la Protecţia Consumatorului Galaţi, mutat înapoi la Braşov

Reamintim că în luna aprilie 2022, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a emis o decizie de detaşare la Galaţi, pentru o perioadă de 2 luni, a comisarului şef al Regionalei Braşov, Sorin Susanu. Poreclit de presa naţională "Cattani de la ANPC" pentru că acesta nu ţine cont de interesele politicienilor, acesta a făcut ce ştie mai bine şi în Galaţi, timp de două luni. Raiduri în restaurante şi pieţe, controale inclusiv la bacul care traversează Dunărea şi cum în subordinea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi se află şi Comisariatul Judeţean Constanţa, a făcut şi pe acolo "tărăboi".


Articole înrudite