Institutul Piscicol Galaţi îşi îmbunătăţeşte capacitatea de cercetare aplicată cu bani europeni Recomandat

Miercuri, 27 Ianuarie 2021 15:24
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură (ICDEAPA) Galaţi a lansat proiectul „Studiu de cercetare transfrontalier de valorificare a ecosistemelor în Lunca Joasa a Prutului Inferior“, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 prin Autoritatea de Management a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Române.
Obiectivele proiectului vizează îmbunătăţirea capacităţii ICDEAPA Galaţi şi a partenerilor săi pentru cercetare aplicată care vizează valorificarea potenţialului transfrontalier al resurselor acvatice într-o manieră durabilă în Luna Joasă a Prutului Inferior.
De asemenea, se doreşte evaluarea potenţialului socio-economic al regiunii de frontieră Galaţi-Cahul şi evaluarea nevoilor populaţiei locale în ceea ce priveşte activităţile economice şi utilizarea durabilă a resurselor acvatice în ariile protejate. Vor fi efectuate cercetări pentru soluţii inovatoare pentru dezvoltarea „economiei verzi“ ca o condiţie prealabilă pentru dezvoltarea economică şi durabilă în Lunca Joasă a Prutului Inferior.
Directorul general al ICDEAPA Galaţi, Floricel Maricel Dima, şi managerul proiectului, Neculai Patriche, au prezentat în cadrul conferinţei de lansare a proiectului, dar şi în conferinţa de presă ce a urmat, obiectivele proiectului. A fost accentuat faptul că economia verde este alternativa inovatoare la nivel european pentru dezvoltarea comunităţilor, în special a celor aproapiate de ariile protejate, aşa cum este cazul Luncii Joase a Prutului Inferior. Vorbitorii mai sus citaţi au reliefat faptul că acest proiect va fi un real sprijin către o activitate ecologică în zona de implementare.
Beneficiarii acestui proiect sunt ICDEAPA Galaţi, Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Prut - Dunăre şi Agenţia de Cooperare Transfrontalieră şi Integritate Europeană, Cahul, Republica Moldova. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 217.655 euro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu