Intervenţie medicală de urgenţă la Zoo Galaţi. Tigroaica Baghera s-a îmbolnăvit (FOTO) Recomandat

Luni, 10 Iunie 2019 16:48
Publicat în Comunitate

Investigaţii chiar în cuşca tigrului, la Grădina Zoo din Galaţi. Tigroaica Baghera, acum în vârstă de 12 ani, venită în urmă cu câţiva ani de la circul din Bucureşti, s-a îmbolnăvit. Cam de o săptămână vomită şi slăbise foarte mult. Medicii de la Zoo Galaţi au cerut sprijinul veterinarilor de la Centrul de Endoscopie şi Chirurgie Minim Invazivă Veterinară din Bucureşti care au intervenit cu un spital mobil şi au făcut animalului bolnav atât ecografie cat şi endoscopie şi radiografie.

Cheia celor trei investigaţii - ecografie, radiografie şi endoscopies - e deţinută de medicul anestezist care supraveheaza secundă cu secundă starea de inconştienţă a tigrului. Anestezia trebuia să fie destul de puternică pentru a asigura siguranţă echipei medicale care intervenea, dar totuşi să nu pună în perocol sănătatea animalului deja bolnav. După 4 ore de investigaţie, medicii, care bănuiau o litiază renală, obţin şi diagnosticul final - polipi de mucoasă gastrică şi gastrită ulcerative cronică.

"Avem la nivelul stomacului prezenţa unor mici ulceraţii pe toată mucoasa gastrică. Are o boală ulcerativă, după cum ştim animalele fac astfel de boli în captivitate exact ca şi oamenii, pe fond de stres", a concluzionat la final dr. Constantin Ifteme, medic veterinar, Centrul de Endoscopie şi Chirurgie Minim Invazivă Veterinară din Bucureşti.

Baghera scapă de un drum la Bucureşti, unde ar fi fost operată în cazul unui diagnostic mult mai grav. Se va vindecă cu medicaţia specifică.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu