Îţi doreşti o carieră militară? Acum este momentul! MApN recrutează la Galaţi Recomandat

Luni, 16 Decembrie 2019 10:55
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) desfăşoară, prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean (CMJ) Galaţi, activităţi de recrutare a tinerilor, băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ, astfel:

Învăţământul liceal militar, alcătuit din 5 colegii naţionale militare:
1. Colegiul naţional militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova;
2. Colegiul naţional militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba;
3. Colegiul naţional militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;
4. Colegiul naţional militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj;
5. Colegiul naţional militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanţa, judeţul Constanţa.
Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaţilor este 31.01.2020.

Învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din 4 şcoli militare:
1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti;
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău;
3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”, Constanţa;
4. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu.
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaţilor este 14.02.2020.

Învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din 3 şcoli militare:
1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti;
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău;
3. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu.
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaţilor este 14.02.2020.

Învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor alcătuit din:
1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu;
2. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă", Braşov;
3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa;
4. Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Bucureşti;
5. Institutul Medico - Militar, Bucureşti şi Târgu Mureş;
6. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti.
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaţilor este 14.02.2020.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Galaţi; susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare - Constanţa; efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar Galaţi); definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Galaţi; participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul MApN. Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Galaţi, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Galaţi, situat în municipiul Galaţi strada Cerealelor, nr. 2, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 - 16.30, marţi între orele 10.30 - 18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0236. 497.031.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu