16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Jandarmeria Galaţi: Măsuri de ordine publică la Bobotează
Jandarmeria Galaţi: Măsuri de ordine publică la Bobotează

Cu ocazia Bobotezei, sâmbătă, 6 ianuarie, începând cu ora 13:00, peste 120 jandarmi, poliţişti, pompieri, poliţişti de frontieră, poliţişti de imigrări şi poliţişti locali vor asigura măsurile de ordine publică pe Faleza Superioară a Dunării, din municipiul Galaţi, unde are loc slujba religioasă de sfinţire a apei, oficiată de către Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. De asemenea, efectivele de jandarmerie vor asigura ordinea publică şi la slujba de Bobotează care are loc la Catedrala „Sf. Mucenic Gheorghe” din municipiul Tecuci şi la Mănăstirea Tudor Vladimirescu.
"Misiunile forţelor de ordine au în vedere, în principal, protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură contravenţională sau penală, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit astfel de fapte.
Facem precizarea că şi în acest an, agheasma pregătită de către Arhiepiscopie în sticle îmbuteliate va fi împărţită tuturor credincioşilor care participă la slujba oficiată pe Faleza Superioară, în două zone special amenajate pentru distribuirea apei sfinţite instalate în curtea Bisericii „Sfânta Precista”. Pentru păstrarea ordinii publice, Jandarmeria va forma un culoar special, intrarea credincioşilor realizându-se sub îndrumarea jandarmilor şi a preoţilor, după terminarea slujbei religioase.
Totodată, traficul rutier va fi restricţionat pe Faleza Superioară, în intervalul orar 12:00 – 15:30, pe următoarele segmente de drum: pe bulevardul Marea Unire, între Parcul Viva şi strada Navelor, cât şi pe sectorul de drum cuprins între intersecţia străzilor Roşiori cu Prelungirea Traian, până în bulevardul Marea Unire.
Pentru buna desfăşurare a manifestărilor religioase, facem următoarele recomandări: respectaţi indicaţiile forţelor de ordine, evitaţi conflictele spontane şi incidentele, daţi dovadă de responsabilitate şi evitaţi aglomerarea de persoane în zona de împărţire a apei sfinţite.
Recomandăm cetăţenilor să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete etc.) şi a celor de valoare, precum şi acordarea unei atenţii deosebite copiilor, în cazul în care sunt însoţiţi de aceştia. Dacă participanţii la slujba religioasă sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte se pot adresa forţelor de ordine aflate în dispozitiv sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112", transmite Jandarmeria Galaţi.


Articole înrudite