Mâine sună iar sirenele în judeţul Galaţi Recomandat

Marți, 05 Martie 2019 15:51
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "General Eremia Grigorescu" al judeţului Galaţi anunţă că miercuri, 06 martie 2019, în intervalul orar 10:00 - 11:00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente în judeţul Galaţi. Este vorba despre un nou exerciţiu pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, desfăşurat lunar de IGSU.

Astfel, în toate judeţele ţării vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Reamintim că începând cu luna august a anului 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10:00 - 11:00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional. Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu